Увеличение на заплатите в армията ще има, колко е въпрос

...
Увеличение на заплатите в армията ще има, колко е въпрос
Коментари Харесай

Каракачанов: През октомври ще стане ясно точно с колко вдигаме заплатите на военните

Увеличение на заплатите в армията ще има, какъв брой е въпрос на точни сметки, които ще бъдат направени през октомври. Това заяви вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.
" Сега се приказва чисто теоретично. Бюджетът се готви през октомври, когато ще се вършат точните сметки. Задача на Министерството на защитата е като отпусне Министерството на финансите парите, те да се разпределят заслужено ", сподели Каракачанов.
Той удостовери казаното през вчерашния ден, че тези, които работят при по-тежки условия, ще получат повече.
Работна група във ведомството приготвя процедурата, след което тя би трябвало да бъде утвърдена и от Съвета по защита, разясни министърът.
Освен за заплатите на военните, при подготовката на бюджета министерството ще се бори за пари за финансови поправки, а на трето място - за модернизацията на армията.
Каракачанов акцентира, че ще се стреми вложенията в нова техника за бойната авиация, сухопътните сили и флота да се вършат по този начин, че да задвижат българския военнопромишлен комплекс. Ще се търсят такива предложения, които да разрешат част от продукцията да бъде предоставена на български компании.
" Моят блян е с най-малко средства да реализираме оптимално. За какво даваме парите - да купим незабавно техника или да задвижим нашия ВПК? Да създадем старания да кооперираме напъните на ВПК с напъните на непознатите компании ", сподели той.
Каракачанов добави, че към средата на ноември би трябвало да се знае какъв брой ще коства ремонтът на самолетите МИГ-29. Според него избягването на медиатори при договарянията може да занижи цената с минимум 30%.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР