Увеличение на пациентите, приети след водни инциденти, отчитат в УМБАЛ-Бургас.

...
Увеличение на пациентите, приети след водни инциденти, отчитат в УМБАЛ-Бургас.
Коментари Харесай

Реаниматори от УМБАЛ-Бургас спасиха 4-годишно дете, почти удавено в басейн

Увеличение на пациентите, признати след водни произшествия, регистрират в УМБАЛ-Бургас.

Това лято случаите във водни басейни са повече, в сравнение с през предишното, демонстрира болничната статистика. Само преди няколко дни експертите от отделението по реанимация избавиха 4-годишно дете, съвсем удавено в басейн в един от курортните комплекси.

Извадено е от водата без дишане и със спряло сърце. По време на реанимацията на място сърцето потегля и стопира няколко пъти, а в болничното заведение е признато в кома. Това заяви Юлия Андреева от пресцентъра на болничното заведение.

" В отделението по реанимация вършат всичко допустимо, с цел да стабилизират детето и да го върнат към живота, въпреки че първичните прогнози по никакъв начин не са положителни. Момиченцето към този момент е отвън заплаха и е изписано от отделението ", изясни Андреева.

Лекарите приканват родителите да не оставят децата без контрол, без значение дали се намират в море или басейн. Специалистите от отделението по " Реанимация " споделят, че най-честите категории хора, признати след такива произшествия, са деца, младежи и възрастни над 60 години.

Сред възрастните доминират чужденците и туристите от други градове, които не се преценяват с заплахите на морето и надценяват силите си. След воден случай наблюдението от реаниматор е наложително, тъй като има риск от късни затруднения, оток и инфекции на белите дробове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР