Увеличен е временно броят на леглата в отделения в МБАЛ

...
Увеличен е временно броят на леглата в отделения в МБАЛ
Коментари Харесай

Увеличават броя на леглата в МБАЛ- Смолян заради грипа

Увеличен е краткотрайно броят на леглата в отделения в МБАЛ - Смолян, в които има по-голям банкет поради грипната зараза, заяви пресслужбата на регионалната болница.

И през тази седмица продължава нарасналият банкет на пациенти в някои от отделенията, главно с затруднения на вирусната зараза, сочат данни на МБАЛ. Област Смолян е в грипна зараза, а съгласно данни на Регионалната здравна ревизия равнището на заболеваемост от грип и остри респираторни болести през последната седмица е 261,09 на 10 000 поданици, което е в границите на епидемиологичните стойности.

Увеличен остава приемът в болничните отделения Пулмология, Кардиология и ОАИЛ, прецизира пресслужбата. По потока от пациенти в Спешно поделение и в Неотложния кабинет се съди за това, че няма изключително понижаване на патологията, разяснява доктор Емилия Апостолова, заместник- шеф на МБАЛ- Смолян. Болницата работи при цялостен потенциал и не се връщат пациенти, които имат потребност от хоспитализация. В ОАИЛ са настанени по-тежките случаи на пневмонии като затруднения след грип.

Болничната аптека е обезпечена с нужните лекарства, в това число и противовирусни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР