Увеличават се високотехнологичните кражби на ток, сочат данните на енергодружествата

...
Увеличават се високотехнологичните кражби на ток, сочат данните на енергодружествата
Коментари Харесай

Все по-често хората манипулират електромерите си

Увеличават се високотехнологичните обири на ток, сочат данните на енергийните дружества в страната. Миналата седмица ви разказахме за кражбите при потребителите на ЧЕЗ и по какъв начин в действителност по-често се краде ток в елитните квартали на София, осведоми бТВ.

При „ Енерго-про ” ситуацията е същото – следят се високотехнологични операции на електромерите. Рекордьорите в региона обаче са най-вече ромските села Каменар и Синдел.

До юли 2017 година от „ Енерго-про ” са разкрили 2220 случая на кражба на ток, а откраднатата сила е 11 800 МВтч.

При потребителите на ЕВН рекордьор в кражбите не електрическа енергия е Стара Загора, където цената на откраднатата сила е 273,2 хиляди лева за интервал януари – юли.

В помощ против крадците на ток компанията употребява така наречен отдалечени електромери, които водят ЕВН непосредствено на адреса на крадеца.

Наш екип отиде на една такава инспекция.

Дистанционният електромер на апартамент в влиятелен квартал на Стара Загора е подал сигнал за кражба на ток към системата на ЕВН, само че в жилището не откриваме никого.
Според показанията на електромера сега на инспекцията в жилището не работи нито един електрически апарат, даже и ледник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР