Увеличават се фалшивите съобщения от името на Български пощи“, предупреждават

...
Увеличават се фалшивите съобщения от името на Български пощи“, предупреждават
Коментари Харесай

Измамници подлъгват с игри и печалби от името на пощите

Увеличават се подправените известия от името на „ Български пощи “, предизвестяват от сдружението.

Разпращат се подправени електронни известия и SMS известия от името или с логото на „ Български пощи “ , от време на време под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи „ премия “ – мобилен телефон , като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В известията се уведомява, че клиентът има пратка , като от време на време се показва случаен номер и искане да се заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес , пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други.

Във всички подправени имейли се изисква получателят да даде данни от банкова карта или копие на документ за идентичност, фотография, показват от „ Български пощи “.

Съобщенията се изпращат на британски или български език.

В някои от случаите като адресант на имейлите и SMS се копира името на Български пощи и електронния информативен адрес на дружеството  [email protected], който е предопределен единствено за приемане на имейли. „ Български пощи “ не изпраща имейли от адрес [email protected] , акцентират от сдружението.

„ Български пощи “ обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети, лотарии с недоставени артикули или игри, не раздава награди, не изисква по имейл или SMS възнаграждение онлайн на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължими цени към „ Български пощи “ и държавни вземания се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите, допълват от сдружението.

През май предходната година от „ Български пощи “ също предизвестиха за подправени известия по интернет, посредством които се събират чувствителни персонални данни. И тогава от сдружението подсетиха, че не организират анкети или игри, които не са оповестени на формалната страница на пощите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР