Увеличаващите се бройки на заразени с коронавирус уплаши местната власт

...
Увеличаващите се бройки на заразени с коронавирус уплаши местната власт
Коментари Харесай

Официално: Под тепетата въвеждат извънредни мерки заради настъпващия пак К-19

Увеличаващите се бройки на инфектирани с ковид уплаши локалната власт под тепетата и там след изключителна среща бе решено да се вкарат изключителни ограничения.

От през днешния ден се връща пропускателния режим в огромните магазини. Решението е да се позволяват по едно и също време до 100 индивида, а другите да изчакват. Започват и масирани инспекции за носенето на маски на закрито.

Ето и акцентите:

" От през днешния ден се усилва двойно контролът - масирани инспекции за спазването на ограниченията: носене на маски в рейсовете, в магазините и на затворени пространства. И тези леки ограничения не се съблюдават на доста места и това би трябвало да се каже почтено. Навсякъде ще бъдат поставени указателни табели - от 300 до хиляда лв. санкция за физически лица. Обръщам се към всички жители - в случай че се блокира здравната система и най-обикновената простуда ще бъде рискова.

Ние сме 18 общини, а във всичките отвън Пловдив имаме единствено две лечебни заведения - в Асеновград и Карлово. Всички останали идват в Пловдив. Не можем да запълним всички отделения единствено с коронавирус пациенти. 98 общо са свободните кревати. Днес имаме пет медицински лица с позитивни проби. В УМБАЛ " Свети Георги " към днешна дата нямаме места. Затягаме контрола. Връща се условието до 100 души да влизат в огромните хипермаркети (хранителни и нехранителни) - както беше преди ", съобщи Каназирева.

" Правим инспекции в градския превоз и в магазините. Във влака Асеновград - Пловдив също. Трябва да бъдем по-дисциплинирани, трендът върви нагоре, за това сме отговорни всички ние. Ако продължава по този начин, ще бъдем принудени да вземем други ограничения ", сподели градоначалникът.

" От през днешния ден повече полицейски екипи ще наблюдават освен в Пловдив , само че и в най-малките обитаеми места ", заяви шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР