Увеличаването на нараняванията на предната кръстна връзка при женския футбол

...
Увеличаването на нараняванията на предната кръстна връзка при женския футбол
Коментари Харесай

Увеличаването на нараняванията на ACL в женския футбол подчертава неравенството между половете, се казва в доклад за Обединеното кралство

Увеличаването на пострадванията на предната кръстна връзка при женския футбол акцентира „ систематичното неравноправие сред половете в спорта “, се споделя в отчет на Народното събрание на Обединеното кралство във вторник.

Комисията по дамите и равенството съобщи, че има „ липса на схващане на здравните и физиологичните потребности на дамите и девойките в спорта. “

В своя отчет „ Здравните бариери за девойките и дамите в спорта “, той цитира неналичието на обувки, особено предопределени за потребностите на дамите футболистки, като проблематична област и прикани държавното управление да събере работна група за справяне с казуса.

„ Симптоматично за неравенството сред половете и сексизма в спортния бранш е, че първите футболни обувки в света, проектирани към женски крайници, се появиха на пазара преди по-малко от четири години “, сподели ръководителят на комитета Каролайн Ноукс.

Нараняванията на ACL на високопоставени играчи хвърлиха светлина върху този съответен проблем.

Нападателят на Челси и А...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР