Увеличаването на бюджета за отбрана на САЩ сигнализира за възможно

...
Увеличаването на бюджета за отбрана на САЩ сигнализира за възможно
Коментари Харесай

Увеличаването на бюджета за отбрана на САЩ сигнализира за наближаваща световна война

Увеличаването на бюджета за защита на Съединени американски щати алармира за допустимо начало на международна война, оповестява китайското издание .

„ Колко огромен е рискът от война в света? Отговорът е доста елементарен. Човек би трябвало единствено да огледа сумата, която Съединени американски щати харчат сега за оръжия, с цел да направи съвсем тъкмо умозаключение. Високите разноски за защита на Съединени американски щати приказват за високия риск от световна война ", се споделя в публикацията.

Авторът на обявата означи, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е поискала боен бюджет, който е четири пъти по-голям от разноските за защита на Китай. Голяма част от бюджета на администрацията на Байдън ще бъде изразходван за създаване на нови оръжия и военни технологии, изключително нападателни и прецизни насочващи оръжия за " предпазен удар ", с цел да се подсигурява безспорното водачество на Съединени американски щати.

В тази връзка, съгласно създателя, за Съединени американски щати е преференциално да раздухват спорове по света, защото повишаването на районното напрежение ще подтиква закупуването на американски оръжия.

На 9 март стана известно, че Байдън е присъединил 6 милиарда $ поддръжка за Украйна в проектобюджета на страната за 2024 година Пряката помощ за Киев ще бъде почти 1 милиард $ и ще включва 753 милиона $ за киберсигурност, дезинформация и помощ при зараждащи потребности.

Проектобюджетът на Съединени американски щати за защита през фискалната 2024 година допуска разноски с 3,2% повече, в сравнение с през 2023 година Общо бяха поискани 842 милиарда $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР