Увеличава се заплатата на врачанския кмет Калин Каменов, решението бе

...
Увеличава се заплатата на врачанския кмет Калин Каменов, решението бе
Коментари Харесай

Вдигнаха на 3740 лв. заплата на Калин Каменов, увеличение получават и селските кметове

Увеличава се заплатата на врачанския кмет Калин Каменов, решението бе взето на днешното съвещание на локалния парламент в град.
Предложението за покачване с 10% даде общинският консултант Сашка Александрова. Така градоначалникът към този момент ще получава 3740 лева вместо досегашните 3400 лева
Кметът отхвърли нарастването с мотив средствата да отидат в авариен фонд, който да се употребява за зародили разноски, само че болшинството от локалните общински съветници не взе под въздействие позицията и му подвигна заплатата. Против нарастването гласоподаваха единствено съветниците от Българска социалистическа партия Момчил Младенов и Цветелина Дамяновска. Един се въздържа.
„ За втора година вършиме тази скица с нарастването за възнаграждението на кмета. Тоя номер се изчерпва към този момент “, съобщи Момчил Младенов.
Обидена се почувства вносителката на предлагането Сашка Александрова и акцентира, че кметът заслужава съответно възнаграждение и се е потвърдил, като работещ властник.
На собствен ред Каменов съобщи, че ще „ мишкува “ и ще одобри покачването щом това желаят съветниците. Градоначалникът обаче съобщи, че ще подарява сумата за съоръжение на родилното поделение.
Повишението на заплатата на Калин Каменов ще се отрази и на тази на ръководителя на локалния парламент Владимир Христов.
Междувременно с 10% бяха увеличени и заплатите на селските кметове, като размерът на възнаграждението им ще зависи от броя на популацията.
Кметствата са разграничени в 3 групи: при население под 500 души, да вземем за пример в село Върбица, заплатата на кмета ще е 1156 лв.. Ако обитаемото място е от 500 до 1000 поданици, какъвто е най-масовият случай и в него попадат 10 от селата от общината, кметът ще получава по 1 177 лв., а над 1000 поданици заплатата става 1221 лв., ще я взимат в най-големите села от общината - Баница, Девене, Згориград и Лиляче.
Новите заплати влизат в действие от 1 януари 2021 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР