Увеличава се броят на на учениците, които търсят помощ, защото

...
Увеличава се броят на на учениците, които търсят помощ, защото
Коментари Харесай

Експерт разкри плашеща тенденция! Момичетата друсат, защото искат...

Увеличава се броят на на учениците, които търсят помощ, тъй като са наркозависими, разгласи в " Денят онлайн ” по Канал 3 Желяз Турлаков, ръководител на лечебна общественост " Ново начало ”. Намалява възрастовата граница на децата опитвали и употребяващи опиати. 60 % от 12-15 годишните са пробвали мархуана и амфетамини. Новият проблем обаче е синтетичната дрога, безапелационен е той.
" Вече няма обществено разделяне на групи, градове и крайни квартали, статистически хората, които използват са равни. Колкото момчета, толкоз и девойки. Новият проблем са синтетичните опиати, в това число и билките, които се показват като трева, само че не са.Много е елементарно да получиш опиати, по-лесно е от това да си поръчаш пица. Децата са изобретателни в методите си за намиране. Дрога има на всички места, във всеки квартал и блок и учебно заведение. Не съставлява компликация някой от тях да купи. Наркотиците са евтини. Като съберат по 2-3 лв. и това им е надрусването за деня. Дилърите към този момент не са към учебните заведения, те са в тях. В 90% от случаите експанзията в образователните заведения е подбудена от това. "

Според него има амфетаминова зараза, която е пристигнала от Америка,но учебните заведения се плашат за имиджа си и споделят, че няма подобен проблем.

" Няма по какъв начин да спре интереса на младите към веществата, тъй като те са на всички места. Причините за любознанието са доста, само че най-важният е натиска от групата- да бъдеш харесан и утвърден. Най-интересното е, че има статистики за девойките, които използват опиати, че показват външния си тип. Не се харесват по какъв начин наподобяват и посредством тях желаят да отслабнат. Семейството също е значима част. Не можем да чакаме, че единствено с информация ще променим нещата. Дори и да им даваме брошури, на които написа, че това е рисково, няма да им кажем нищо ново, те това си го знаят. Трябва да се търсят други прочувствени образци на хора, които са минали през това”, безапелационен беше Турлаков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР