Увеличава се броят на хората, които използват абонаментни карти за

...
Увеличава се броят на хората, които използват абонаментни карти за
Коментари Харесай

Ето как да пътуваме по евтино в столичния градски транспорт

Увеличава се броят на хората, които употребяват абонаментни карти за пътешестване в София, а 7% са нередовните пасажери. Това е настоящата информация на Център за градска подвижност.

Въпреки че 2016 година цената за еднократно пътешестване в столичния градски превоз стана 1,60 лв. гратисчиите понижават. Пътуването с абонаментни карти, които все по-често биват употребени от жителите на София, излиза с най-малко 50 стотинки по-евтино.

„ Гратисчиите са най-много до 10% от хората, които употребяват градски превоз. Това число е на база оперативни данни от нашите контрольори, които са 240 на брой “, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Християн Петров, шеф на ЦГМ.

Петров изясни, че преди смяната на цената на еднократния билет са били продадени единствено 255 годишни абонаменти карти през 2015 година. Миналата година техният брой е бил над 30 хиляди.

Предстои въвеждането на нова билет система за таксуване.

„ Подписахме контракта през декември месец предходната година. В момента към този момент тече така наречен стадий "пилотно внедряване ". Какво значи това? Във всеки един вид от транспортните средства, които са налични - рейсове, тролейбуси, трамваи. Надземните. От трамваите има най-малко 13 модела, има разнообразни модели тролейбуси и рейсове, тъй че монтажът за всеки един вид е малко по-различен. До края на този месец тече това пилотно внедряване “, сподели той.

След като бъдат тествани функционалностите на системата във всеки един вид превоз, ще се премине към изцяло внедряване във всички над 1300 надземни транспортни средства и метрото, изясни Петров. В края на идната година се чака да влезе в приложимост новата билет система. Тя ще даде нови благоприятни условия за закупуване на билети и на абонаментни карти, в това число посредством мобилния телефон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР