Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане

...
Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане
Коментари Харесай

Задържаха под стража мъж за кражба от строителен хипермаркет във Варна

 Уважено е настояването на Районната прокуратура във Варна за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на обвинен за опит за кражба от хипермаркет, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Днес, 2 септември, с определение на Варненския областен съд е бил арестуван под стража 37-годишният Иван И. Най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, е била наложена по искане на Районната прокуратура във Варна, откакто мъжът е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 196, алинея 1, т. 1, по отношение на член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 31 август тази година обвиненият посетил магазин от огромна комерсиална верига за артикули за дома и градината. Харесал си каменарски и дърводелски чук и комплект свредла за метал. Вместо да заплати стоките, той минал през касите в опит да напусне магазина.

След касовата зона защитата на магазина задържала 37-годишния мъж с откраднатите артикули.

Иван И. е неведнъж осъждан. Настоящото закононарушение е направил в изискванията на рисков рецидив.  

Определението на Варненския областен съд, с което е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на обвинения, предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР