Уважаемо 48-мо народно събрание. Първо искам да ви подхвърля мисълта,

...
Уважаемо 48-мо народно събрание. Първо искам да ви подхвърля мисълта,
Коментари Харесай

Отворено писмо до мрънкащото 48-мо Народно събрание

Уважаемо 48-мо национално заседание. Първо желая да ви подмята мисълта, че вашия суверен никак не го интересува дали сте 48-мо, 46-то или 51-во. Тоест, вие за нас сте все едни и същи. Тук идва и първото ни разминаване. Това, че сте един и същи за нас е неприятно, само че за вас не е. За нас това значи бедност и недостиг, а за вас кариера. За нас гибел, а за вас живот. Думата суверен вие я употребявате без да влагате смисъл. Личи ви. Суверен за вас е нещо като чешма, която пуска пари. Неизчерпаем източник на запаси. Из сред вас има такива, които даже ще объркат смисъла на суверен със самовар. Жалко, че не може това да се види по малкия екран. Щеше да бие по рейтинг всичко.

Нека да се уточним и за още едно нещо. Вие, нашите представители, не желаете нови избори тъй като са доста скъпи. Не ги желаете, тъй като по този начин ще би трябвало отново да се качите на изборната въртележка, а това е най-неприятното за вас. Знаете, че единствено по този начин има късмет да изпаднете от властта.

Иначе един път влезнали в Народното събрание ставате недосегаеми. Имунизирани. Направо безсмъртни. Знаем, някои от вас постоянно сменят политическите си лагери. Говорят за персонален избор и морал. Разбира се, ние не ви имаме вяра. Знаем, че самото депутатско място към този момент е дял. Скъп дял. Чувал съм, че вървял към половин милион парчето. Ако в миналото стана народен представител давам обещание да кажа какъв брой тъкмо.

Цветовете, с които се кичите от дълго време изгубиха смисъл. Вие ги обезсмислихте. Лозунгите, с които желаете да привлечете внимание са все по-лоши. Понякога звучат по този начин все едно са правени в час по трудово от несръчни третокласници. Може и по този начин да е. Пиарите ви имат обикновени пропуски в образованието си. Но пък голямо самочувствие.

Скъпите ви вратовръзки не будят почит. Дамските ви чанти - също. Единствените, които ви почитат са добре платените публицисти. Но и те не ви почитат в действителност. Услужливи и раболепни са, тъй като обичат заплатите си.

Затова мрънкащо 48-мо Народно заседание довиждане и се веселя, че към този момент сте станали толкоз неумели в пазенето на равновесие, че сами се спъвате даже когато сте на равно.

Да балансирате на въртележката изисква повече. Но това, както споделих, е ваш проблем. Нашият е по какъв начин да ви махнем от там.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР