Уважаеми учители от Средно училище „Христо Ботев“- град Враца, Уважаеми

...
Уважаеми учители от Средно училище „Христо Ботев“- град Враца, Уважаеми
Коментари Харесай

Поздрав от СУ Христо Ботев по случай Деня на народните будители

Уважаеми учители от Средно учебно заведение „ Христо Ботев “- град Враца,
Уважаеми будители и радетели за култура и просвета,
Уважаеми съграждани,
На 1 ноември - Денят на националните будители отдаваме респект към духовници и книжовници, вградили своя гений и дело в строителството на модерна България. Този празник ни препраща към изконните български полезности, към националната памет и историята. Вглеждаме се в любовта към родния край и Отечеството, към стремлението да живеем с идеали и себераздаване. Будителите на днешното време са хилядите просветни и културни дейци, учителите.
В нашата страна, учителите от дълго време са били най-уважавани и почитани. Образът на учителя в продължение на доста генерации постоянно се е свързвал с източник на познания, практическа мъдрост, модел на морал и духовна топлота.
Искрена обич и почитание към своите учители, всеки от нас носи през целия си живот.
Днес образованието е една от най-важните предпоставки за качеството на живот. Човек се усъвършенства, учи през целия си живот, изключително в днешния бързо изменящ се свят. Ето за какво ролята на наставник и преподавател е толкоз нужна и забележителна.
Образованието на младото потомство българи е голяма отговорност към обществото и страната. От качеството на вашата работа зависи значително бъдещето на нашите младежи, тъй че – и бъдещето на страната!
В този ярък ден аз откровено Ви поисквам положително здраве, благополучие, наслада, професионални триумфи. И най-важното, още по-талантливи, признателни и сполучливи ученици!
Честит празник на всички модерни будители!

С почитание,
Виктор Кръстев
Директор на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “-Враца
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР