Уважаеми учители, дейци на културата, книжовници и просветители,Уважаеми пловдивчани,Приемете моите

...
Уважаеми учители, дейци на културата, книжовници и просветители,Уважаеми пловдивчани,Приемете моите
Коментари Харесай

Председателят на ОбС-Пловдив Савина Петкова: Темите за българщината и националната ни самобитност стоят на дневен ред и днес

Уважаеми учители, дейци на културата, книжовници и просветители,

Уважаеми пловдивчани,

Приемете моите откровени поздравления по случай Деня на националните будители – 1-ви ноември. Народната ни памет е запечаталата в съзнанието си както дните на популярен успех, по този начин и тъмните сенки на игото. Българският народ е бил лидер на другите, само че е изживял и унижението на подчинението. Макар превратностите на времето да са оставили своя отпечатък, българският дух в никакъв случай не трябва грохнал.

Има персони в нашата история, които неуморно, даже поставяйки живота си в жертва, разпръскват познанието за българския жанр. Те са тези, които будят народа и отстояват националната ни еднаквост в тъмните дни на нашето летоброене. Макар и времето да е друго, тематиките за българщината и националната ни самородност стоят на дневен ред. Настоящето единствено дефинира будителите на днешния ден, които разпръсквайки познанието за българския жанр, ще съумеят да запазят чисти мозъците и добродетелни сърцата на децата ни.

Честит празник!

САВИНА ПЕТКОВА

Председател на Общински съвет Пловдив

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР