Уважаеми съграждани, Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай 6 септември –

...
Уважаеми съграждани,
Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай 6 септември –
Коментари Харесай

6 септември е символ на националното ни самочувствие

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай 6 септември – Ден на Съединението на България и празник на град Пловдив.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е мотив за  гордост за пловдивчани. Нашият хилядолетен град потвърди себе си като достойната сцена на този невиждан акт. Пловдив и пловдивчани демонстрираха силата на българския дух, обединявайки се в името на Отечеството. Те бяха водени само и единствено от концепцията за национално обединяване, доказвайки по безапелационен метод, че съединението прави силата.

На този ден цялостен един народ застана като един и отбрани своето изконно право за обединяване, разчитайки на себе си и вярата в общото си бъдеще. Преди 137 години нашите предшественици не се поколебаха да отдадат себе си на Родината без изгода и отказвайки се от персоналното си благоденствие. Те имаха вярата в себе си, която ги водеше по пътя на това родолюбиво дело и сложиха достойния венец на  възрожденския порив на генерации българи за независимост и обединяване на Отечеството.

Без подозрение 6 септември 1885г. е признакът на националното ни самочувствие. Изтеклите 137 години трансформираха нас и нашата Родина, само че в никакъв случай не заличиха този възвишен акт от родовата ни памет. Дългът ни  зове да помним саможертвата на прадедите ни и техният героизъм и да го предаваме на бъдещите генерации.

Дълбок реверанс пред хилядите знайни и незнайни герои осъществили Съединението на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж. Александър Държиков
Председател на Общински съвет Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР