Уважаеми представители на медиите,Приемете моите адмирации за усилията, които полагате,

...
Уважаеми представители на медиите,Приемете моите адмирации за усилията, които полагате,
Коментари Харесай

Защо проверка на и.ф. главния прокурор е върната на подчинената му Градска прокуратура

Уважаеми представители на медиите,

Приемете моите възторженостти за напъните, които полагате, с цел да намерите отговори на въпросите, които са подбудени от трусовете в правосъдната власт. В поддръжка на това ваше старание и в израз на голямото ми безпокойствие, породило се след разгласяването на редица обстоятелства и условия, свързани с тези земетресения, бих желал да задам обществено няколко въпроса.

От оповестения през днешния ден разбор на правния специалист в Института за пазарна стопанска система Иван Брегов, излиза наяве, че за интервала от април 2015 година до днешна дата, Инспекторатът не е направил нито една инспекция в Софийска градска прокуратура (СГП).

Какви са аргументите, заради които Инспекторатът към Висш съдебен съвет през целия си мандат, а и няколко години оттатък него, нито един път не е проверявал Софийска градска прокуратура (СГП), която е виновна за следствието на съдии, прокурори и следователи?

Вторият ми въпрос е по отношение на изпратените на Върховен касационен съд от Софийска районна прокуратура (СРП) веществените доказателства и секретните материали с данни за вероятно осъществено закононарушение от и.ф. основен прокурор. На какво законово съображение те са върнати на 31.08.2023г. на подчинената му Софийска градска прокуратура? (става въпрос за прословутото досъдебно произвеждане формирано в СРП против Петьо Еврото и Кристиян Христов - че са група за принуди и нелегално записване на хора. Към тях в един миг е прибавен и Борислав Сарафов, б.р. на Клуб Z).

Отговорът на този въпрос е належащ в подтекста на събитията, че от 31.08.2023  до 31.01.2024г. са налице един осветлен очевидец със опасност за живота си и един мъртвец.

Важно е да уточня, че задачата да задам тези въпроси обществено, не е да диспутирам с представители на висши органи на правосъдната власт, а е опит за избавяне на оскъдното доверие в правосъдната власт.

Без действителни дейности, единствено със закопаване на главата в пясъка от спешен ПР, напълно скоро всеки магистрат следва да осъзнае в правосъдна зала мащаба на вредите от всичко изнесено дотук.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР