Уважаеми колеги от Продължаваме промяната“, за 15 минути бяхте в

...
Уважаеми колеги от Продължаваме промяната“, за 15 минути бяхте в
Коментари Харесай

Георги Свиленски към ПП-ДБ: Бяхте в дневния ред на обществото 15 мин., след което ви сгънаха

„ Уважаеми сътрудници от „ Продължаваме промяната “, за 15 минути бяхте в дневния ред на обществото. И единствено за 15 минути ви сгънаха, събраха ви и резултатът е явен “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната естрада по време на гласуването на дневния ред на Народното събрание след провелия се председателски съвет.
Свиленски изиска прегласуване и се аргументира: „ Попитахте по кой член от правилника – по същия член от правилника, по който в петък 3 часа ръководителят и председателстващият отказваха да бъде пренаредена програмата. По същия член – правилникът не е изменен от петък до сряда “, сподели социалистът и изрази подозрение дали „ Продължаваме промяната “ ще продължат да следват дневния ред на обществото още 3 минути, или това завърши след диалозите по време на 15-минутната отмора.
След повторното гласоподаване и одобряване на дневния ред, националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ изрази несъгласието на социалистите и насочи предложение, обвързвано с дневния ред в петък – т. 4 да стане т. 1 и измененията в Наказателния кодекс да бъдат прегледани с приоритет: „ След като стана ясно през днешния ден какъв е дневният ред на Народно събрание, макар вярно взетото решение и бързото наместване на Политическа партия на мястото, където би трябвало да бъдат, обръщам внимание на дневния ред за петък, който сме подредили. Направих това предложение за Наказателния кодекс на председателския съвет - през вчерашния ден от всички парламентарни групи, ГЕРБ, Политическа партия, „ Възраждане “ присъствахме на среща, проведена от Министерство на вътрешните работи, по отношение на пътната сигурност и Наказателния кодекс, с потърпевши хора. Всички обещахме, че това ще бъде прегледано в петък и това е приоритет на българските жители “, изясни Свиленски.
Той се обърна към останалите народни представители: „ Уважаеми сътрудници, в петък отново втора точка ви е избор на нещо, Кодексът за обезпечаване. Хубаво, ще го приемем Кодекса за обезпечаване. Но дано да сложим точка първа за петък да гледаме Наказателния кодекс и по-късно да се назначавате. Призовавам българския парламент да излезе на висотата на упованията на българските жители, тъй като до момента в който се назначавате в петък по точка 1-ва, 2-ра, 3-та, 4-та, тези хора ще стоят извън на 40 градуса и ще ни чакат да приемем Наказателния кодекс. Това не е моралното отношение към тях. Прие ги ръководителят на Народно събрание и им даде обещание, одобри ги министърът на вътрешните работи, приехме ги и ние, народните представители. Нека като общество, като народни представители на това общество, да покажем, че в действителност пътната сигурност, трафикът на бежанци, всички текстове в Наказателния кодекс, са приоритет на това Народно събрание, преди кадровите назначения “, прикани Георги Свиленски.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР