„Уважаеми г-н Борисов, това, за което призовавате, зависи единствено от

...
„Уважаеми г-н Борисов, това, за което призовавате, зависи единствено от
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Загубихте един месец на държавата в шикалкавене

„ Уважаеми господин Борисов, това, за което призовавате, зависи само от вас. Не се опитвайте за следващ път да трансферирате отговорността на останалите. “

С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на Бойко Борисов от парламентарната естрада след апела на Борисов за потребността от сформиране на държавно управление, което да носи отговорност. И продължи:

„ Просто изяснете за себе си, за парламентарната група, за партия ГЕРБ, какво оферирате. Защото загубихте един месец на страната в извъртане – първи мандат, втори мандат, държавно управление на малцинството, на специалисти, на персони, на националното избавление. Дайте си програмата – не ви става програмата. Дайте си Министерски съвет – о, неприятен е Министерски съвет, ето ви наш министър... Хайде, стига. Наистина губите времето на страната. Така че минимум Вие би трябвало да апелирате “Дайте да създадем държавно управление “.

Нинова изиска от Борисов ясно и тъкмо да каже какво оферират от ГЕРБ.

„ Ние споделяме какво предлагаме – дефинират се пет национални целта, по които всички имаме единодушие или съвсем всички. Например: бюджет, Шенген, План за възобновяване и резистентност, правосъдна промяна. Пет надпартийни целта и спирате да си мерите стратегиите и да ни каните нас да ви оценяваме вашата стратегия “, съобщи тя и добави:

„ Слагаме си рационален период за какъв брой време тези работи могат да се свършат и споделяме: “Съгласни сме, една година ще се прави това “. След това каните партиите и виждате какъв формат на държавно управление може да реши тези задания – партиен, надпартиен, с какво болшинство. “

„ Простичко е – изяснете го за себе си, подредете си мислите, излезте мъжки и кажете: “Предлагаме първо, второ, трето “, съобщи Корнелия Нинова, като бе безапелационна, че тези игрички основават в страната безпорядък и не вземат решение нито един проблем.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР