Уважаема г-жо Томова, обръщаме се и към Вас, като един

...
Уважаема г-жо Томова, обръщаме се и към Вас, като един
Коментари Харесай

РЪКОВОДИТЕЛИ В МВР, СПИТЕ ЛИ? ВИЖТЕ КАКВИ КАДРИ РАБОТЯТ В МВР И ВЕГЕТИРАТ ГОДИНИ, ПАЗЕНИ ОТ НЯКОЙ „НАШ ЧОВЕК“!

Уважаема г-жо Томова, обръщаме се и към Вас, като един от дребното останали почтени и за толкоз години не купени от нито една власт публицисти.

Изпращаме Ви писмо, което може би, на фона на стотиците доста по-мащабни сигнали, отразени от Вашата медия, би ви се сторило нищожно, само че ситуацията, в което сме сложени ние, редовите униформени и цивилни чиновници в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, която обслужва цялата Софийска област, е нетърмимо, а от няколко месеца, поради „калинчовци“, зад които има други „Калинки“, става още по-нетърпимо.

Искрено се надяваме, че давайки публичност през Вас, в случай че решите да отразите сигнала ни, на някой от горната страна ще му светне, че в случай че кълбото тръгне да се разпита, все в миналото ще се стигне и до началото.

Описваме Ви едно лице, което вместо инспекция и след нея взимане на правилно отношение, получава „Медал за храброст“. Сигурни сме, че той не е единствен, уверени сме, че и ние не сме единствени! Благодарим авансово!

….

ДО

НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ

В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Субект на сигнала ни е началника на охранителна полиция в Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – София, Иван Найденов. Неколкократно през последните няколко месеца като изпълнителски състав имаме с въпросния взаимоотношения, директно свързани с ежедневната ни активност, при които сме възмутени от държането му, което е отвън рамките на допустимите етични правила. Не приляга на един шеф държанието да е жестоко по отношение на подчинени, само че и съпроводено с нецензурни изрази и обиди. Постоянно контактуваме с наши сътрудници по време на митинги, спортни мероприятия, командировки и други. В диалозите по сред си разбираме, че господин Найденов се отнася по този начин с всички, даже и с директните ни ръководители в наше наличие, също по този начин акцентираме и на колежките ни, надхвърлящо границите на положителното образование. Нямаме визия по какъв начин е в Дирекцията, само че съвсем всяка седмица началниците ни и някои измежду нас са в гр. София, след което изразяването им, във връзка Найденов е постоянно съпроводено с подигравка и в общи линии без думи. Когато има провинения, по отношение на работата ни, си има открит ред в ЗМВР, по който може да бъдем осъдени. Не може обаче да се примирим, когато даден шеф в лицето на господин Найденов се отнася с грубости и прилагателни, като че ли си е у дома на масата. Няма потребност от спомагателни пояснения и уточнения, задоволително е да видиш същия и да направиш извода, що за подигравка на служител на реда – полицай е, а единствено се произнася за типа на близките.

Независимо, че сигнала ни е неизвестен /просто се тормозим от насрещна принуда, в случай че излезем с имената си/ се сплотяваме в мнението си, че има очевидно нарушаване на Етичния кодекс от Иван Найденов. Предполагаме, че сигнала ни може би ще бъде неглижиран и няма да му се обърне нужното внимание, по тази причина ще засегнем и друга тематика.

Не е загадка за никого, даже и отвън ОДМВР – София, че въпросният върховен служител на реда в продължение на към година не е бил на работа и то наложително по лична самодейност, защото меко казано не е ставал за осъществяване на заемания от него пост. Упорито се носи слух в състава на всички равнища, че има нередности, свързани с метода на отсъствието му. Много е забавно, по какъв начин незабавно след изборите през месец април 2021 година, въпросният господин внезапно се е разболял и по какъв начин е протекло тежкото му лекуване, а в 2022 година се появява без забележими здравословни проблеми?

В тази връзка всеобщото мнение е, че може да се направи обосновано съмнение за корист от страна на господин Иван Найденов по смисъла на ЗМВР, а може би и Наказателен кодекс?

Решихме да се обърнем и към вас, тъй като макар сходния ни сигнал до Министъра на вътрешните работи, научихме, че за празника на полицията 5-ти юли, този по този начин скъп кадър, ще бъде награден с почетен знак, неизвестно за какви заслуги. Нека обществеността разбере по какъв начин се реформира Министерство на вътрешните работи и какви фрагменти работят в него, сигурни сме, че такива като Найденов, вегетират години наред във всяко едно звено на Министерството, защитавани от някой „ Наш човек ”.

Бихме отправили един апел посредством вас:

Господа и госпожи, ръководители в Министерство на вътрешните работи, СПИТЕ ЛИ???

С почитание,

държавни чиновници в ОДМВР-София

 
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР