Утвърдени психолози ще помагат на децата в Пловдив да се

...
Утвърдени психолози ще помагат на децата в Пловдив да се
Коментари Харесай

Психолози помагат на пловдивчанчета да се справят с травмите...

Утвърдени психолози ще оказват помощ на децата в Пловдив да се оправят с контузиите, които изолацията нанесе.

По мотив 1 юни обръщаме взор към вътрешния свят на малчуганите с Националната акция за поддръжка на детското психологично здраве „ Синьо лято “ на Националния омбудсман, ориентирана към възпитаници и младежи.

Инициативата ще подкрепи фамилиите в 12 града като нейни сътрудници са локалните омбудсмани, неправителствени организации и БЧК. Кампанията е предизвикана от сигнали на родители, наставнически организации и детски психолози, които сигнализират за тревожни признаци у подрастващите в резултат на локдауна. По тази причина, в границите на една седмица – от 14 юни до 18 юни психолози и специалисти ще съветват гратис родители и деца.

Стартът на акцията стъпва на научни данни от извършени проучвания. Според Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) понижените обществени контакти са довели до негативни усеща на самота, неустановеност, нервност, тревога в над половината от 1000 подрастващи, взели присъединяване в проучването. Над 35% от родителите са решили, че психологичното здраве на техните деца е влошено. 60% от учителите са споделили, че служебните им задължения са нарастнали доста по време на отдалеченото образование и 44% от тях са съобщили за влошено психологично здраве. При изследването децата са споделили, че съпоставено с интервала преди COVID-19 изпитват 2 пъти повече боязън и паника, 5 пъти повече досада, 3 пъти повече яд, 5 пъти повече неспокойствие, 4 пъти повече носталгия и горест, 4 пъти повече самотност, 3 пъти повече разочарования, 2 пъти повече беззащитност и безполезност.

Общественият медиатор на територията на община Пловдив инж. Борислав Стаматов се включва като сътрудник на самодейността „ Синьо лято “ като от своя страна е обезпечил присъединяване на одобрени експерти, които безплатно ще одобряват искащите по избран график. В седмицата от 14.06.2021 година до 18.06.2021 година ще има опция за 10 безвъзмездни съвещания, като всеки ден в часовия диапазон от 15 до 17 часа, ще се организират по две съвещания с психотерапевт. Записването стартира от 01.06.2021 година до 11.06.2021 година Телефони за записване: 032/600 555, 032/600 554 и 032/600 552
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР