Утрешният ден ще покаже дали ще се състави правителство. А

...
Утрешният ден ще покаже дали ще се състави правителство. А
Коментари Харесай

Прогноза: Нови избори биха заплашили подкрепата за партиите

" Утрешният ден ще покаже дали ще се сформира държавно управление. А нови избори са опасност за поддръжката за политическите партии ", обявиха пред Euronews Bulgaria анализаторите Кольо Колев и Христо Панчугов.

Като спектакъл без явен сюжет, по този начин те дефинираха обстановката след изборите. Според тях е допустимо сформиране на държавно управление, само че с стеснен небосвод.

" Единственото, което би сработило сега, е обединяване към някакъв явен дневен ред с доста съответни написани задължения с съответен времеви период. Ако никой не желае да стане министър-председател, господин Костадинов е в правото си да стане министър-председател, щом те ще продължат да играят по този метод, какъв брой, 6-7 избора ли желаят? И предходният път, и в този момент, няма никакво съображение да се бави ситуирането на Народното събрание ", счита политологът Христо Панчугов.

Той е на мнение, че колкото по-бързо стане ясно дали Народното събрание има някаква основа, върху която да работи, толкоз по-добре.

Според социолога Кольо Колев не е изключено сформиране на държавно управление с първия мандат.

" ПП-ДБ се пробват да вкарат Борисов, хайде ти си направи там с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ държавно управление. Едно такова държавно управление ще бъде мощно спорно и елементарно атакуемо и от корупционни и от евроатлантически позции. Разбира се, господин Борисов няма да се хване на това и ще предложи като предишния път експертно държавно управление пък хайде да забележим в този момент кой ще гласоподава ", счита той.

Ако не бъде формиран парламент и с третия мандат в края на юли ще има нов избор, настояват анализаторите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР