Утре започват консултациите при президента Румен Радев с парламентарната група

...
Утре започват консултациите при президента Румен Радев с парламентарната група
Коментари Харесай

Президентът започва консултациите с ГЕРБ-СДС утре

Утре стартират консултациите при президента Румен Радев с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Това разгласи президентът, който днес участва в конференция, отдадена на 30 години от участието на България в Съвета на Европа и утвърждението на Европейската спогодба за правата на индивида.

" Каня на следващия ден първата по бройка парламентарна група, само че занапред желая да заявя, че няма да бързам с консултациите и раздаването на мандатите ", изясни Радев.

По думите му Народното събрание има да свърши доста работа.

" Аз чакам надлежно партиите да поемат отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент, когато, помните, въпросът за властта обсеби цялата активност на Народното събрание. Един месец не съумяха да сформират съответните парламентарни комисии. Парламентът потъна в кавги, което обезсили и самата негова активност ", разяснява президентът.

Според него е изключително значимо да се направи всичко допустимо да се сътвори нужната среда в Народното събрание, тъй че да се прегледа деликатно Закона за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат признати и които са значими за реализиране на икономическа и обществена непоклатимост.

Да журналистически въпрос дали е оптимист за сформиране на кабинет, президентът означи, че ще може да отговори едвам когато преминат консултациите с парламентарните групи - при връчването на първия мандат.

" Зависи напълно към какви правила и цели ще се обединят партиите за взаимоотношение вътре в границите на Народното събрание и парламентарните механизми, тъй че да може да работи кабинет на малцинството ", съобщи Радев по тематиката за държавно управление на малцинството и добави:

" Знаете, че това в България е извънредно мъчно ".

По думите му машинното гласоподаване е изиграло основна роля за премахването на недействителните бюлетини, на сбърканите и поправяните неведнъж протоколи, а също по този начин и за ограничението на корпоративния и купения избор.

" Ако националните представители предлагат някакво по-ефективно решение, дано да го забележим ", сподели още президентът и уточни, че в случай че хартиените бюлетини се върнат, значи и фрапантно увеличение на недействителния избор и още веднъж връщане на сагата с неведнъж поправяните изборни бумаги и протоколи.

По тематиката за изпращането на оръжие в Украйна Румен Радев е безапелационен, че всички тези решения усилват риска от въвличането на България във войната.

" Вие вярвате ли, че хората, които оферират сходни решения, в миналото ще заловен оръжие и в миналото въобще тези хора ще рискуват живота си за България ", попита риторично президентът.

" Вярвате ли го? Аз не го имам вяра. И по тази причина приканвам още един път към разсъдък и към отговорност. Още повече, че отнемането на въоръжение сега от състава на българската войска, без да е попълнено с нови мостри военна техника, което е един доста дълъг развой - т.е. това ще задълбочи недостига от качествата на българската войска за един дълъг интервал от време, в което се утежнява средата за сигурност. Не единствено на север от нас, а и на Балканите. И това въобще усилва рисковете за нашата сигурност. И първостепенна задача на българския парламент е най-сетне сериозно да се заеме с модернизацията на българската войска ", подчерта Радев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР