Утре вечер в Софийската опера примата Райна Кабаиванска представя участниците

...
Утре вечер в Софийската опера примата Райна Кабаиванска представя участниците
Коментари Харесай

​Гала концерт на участниците в майсторския клас на Райна Кабаиванска

Утре вечер в Софийската опера примата Райна Кабаиванска показва участниците в тазгодишния й майсторски клас. За 18 -та поредна година Нов български университет е хазаин на млади артисти от целия свят, които желаят да усъвършенстват гения си тъкмо при българското сопрано. Усилената им работа по традиция приключва с церемония концерт под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Вижте повече от диалога на Миглена Стойчева с Райна Кабаиванска във видеото.

Отворила е вратите на огромните театри за доста млади артисти. Нейният персонален автограф под всеки оперен глас, който е шлифовала, е вокалната техника.
Райна Кабаиванска : Всички ми споделят, че разпознават моите възпитаници, тъй като пеят вярно.
Не може да се помири, че канят нейните възпитаници и в постановки, които не постоянно са по усета й. Преди време италианката Вероника Симеони трябвало да пее Кармен. Но на финала, вместо да почине от ръката на ревностния дон Хозе, героинята й трябвало да го простреля.

Райна Кабаиванска: Но защото аз съм малко, какво да ви кажа, вълшебница и по едно време взех решение безусловно, че револвера на Кармен не трябва да стреля и револверът на Кармен не простреля. Така, че стана огромен гаф. Плюс това имах и огромното наслаждение да чуя целия спектакъл да стачкува против това режисьорско решение.
Признава, че съвсем не мисли за личните си достижения в операта. Всяка заран се буди със задания в бъдеще време. И всички те са обвързвано с реализацията на децата, за които е поела грижа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР