Утре в районите в близост до Стара планина ще се

...
Утре в районите в близост до Стара планина ще се
Коментари Харесай

Силни ветрове в две области утре, предупреждението е от първа степен

Утре в регионите наоколо до Стара планина ще се усили югозападният вятър. Очакват се пориви от към 20-22 m/s. Близо до Дунав ще бъде мъгливо, излиза наяве от информация на страницата ан Национален институт по метеорология и хидрология.

С жълт код за рисково време са предизвестени регионите на Враца и Монтана.

В началото на нощта ще е най-вече ясно, само че след среднощ от запад облачността, най-вече висока, ще стартира да се усилва, а в низините и равнините ще се образуват мъгли. Ще е съвсем безшумно с минимални температури сред минус 1° и 4°, в София - към 1°. Утре облачността ще е раздрана, междинна и висока, без превалявания. Сутринта в низините ще има мъгла или ниска облачност. В множеството региони ще духа до сдържан югозападен вятър, тук-там северно от планините ще е краткотрайно мощен и с него ще се придвижва топъл въздух. По западното поречие на Дунав и в западната част на Горнотракийската равнина ще се задържи съвсем безшумно и мъгливо, там температурите ще останат ниски. В останалата част от страната преобладаващите оптимални ще са сред 9° и 14°, в София - към 12°.

Над планините ще има висока и междинна, най-вече раздрана облачност. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад и с него дневните температури ще се покачат. Максималната на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 4°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, без превалявания. Ще духа сдържан южен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР