Утре, в неделя - 27 септември, бившият вътрешен министър Цветан

...
Утре, в неделя - 27 септември, бившият вътрешен министър Цветан
Коментари Харесай

Шампионът Благой Благоев пред novini.bg: И в политиката са нужни дисциплина и упоритост като в спорта

Утре, в неделя - 27 септември, някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа публично учредява своята партия "Републиканци за България ". В инициативния комитет на партията са братята Павел и Румен Вълневи, които имат бизнес в Съединени американски щати и бяха притежатели на към този момент някогашната тв BiT, специалистът от Българския енергиен конгрес Христо Казанджиев, специалистът по престъпна логика на психиката Тодор Тодоров, журналистът Горан Благоев, оперният артист Георги Пандуров, някогашният народен представител от ГЕРБ Джема Грозданова,и други. Една от най-ярките персони в новия политически план, която потърсих за коментар, е носителят на 43 международни върхове по повдигане на тежести Благой Благоев. Той е бил 4 пъти наш европейски първенец и 3 пъти международен отличник в своята дисциплинираност. Понастоящем е строителен бизнесмен и живее, пътувайки сред Мелбърн и Варна.

Живея от 30 години в Мелбърн, Австралия. Никога не съм взел участие в политиката, само че като известна социална фигура в Мелбърн, щата Виктория, постоянно вземам участие в организацията на изборни секции там и повярвайте ми, българите зад граница срещаме големи проблеми с това да упражняваме правото си на глас. Буквално с другите уредници вървим от къща на къща да събираме подписи, а след това, в деня на самия избор, може да дойдат да гласоподават единствено 30 души. Това е голямо стеснение. Затова като видях, че в програмата на "Републиканци за България " са залегнали съществени оферти за промени във връзка с машинното и електронното гласоподаване, аз бях доста задоволен. Гласуването би трябвало да е налично, елементарно и комфортно за всички жители - в България, само че и зад граница. Впрочем от 2 години пребивавам сред Мелбърн и Варна.

Общественият живот в България постоянно ме е интересувал.

Ние с господин Цветанов идваме от спорта, което е едно положително начало във всяко едно отношение. С него сме приключили едно и също висше образователно заведение. За общото сред спорта и политиката е тривиално да се приказва, ясно е, че спортът е политика, само че и противоположното също е годно като се позамисли човек. Лично аз си бленувам политиците да не се бъркат много-много в спорта, а да оказват помощ с каквото могат. Влизам в политиката в този момент, тъй като желая да направя положителни неща за спорта. Преди близо 2 години имаше един план, който съвсем стигна до гласоподаване до пленарната зала на Народно събрание, само че не съумя. Ние, спортистите, тогава не се отчаяхме. Става въпрос за един план за компенсация, заплащане на приключилите дейната си спортна кариера международни и европейски наши първенци, по този начин както страната се погрижи за олимпийските първенци. Не по-малко заслуги за прославата на нашата Родина имат и международните и европейски първенци. И без това в последните години в страната ни няма доста такива спечелили.

Надявам се на следващия ден партията ни да организира своето основаване на високо равнище.

Имаме положителни експерти, които биха могли да движат нашата стратегия напред. Те са специалисти във всяка една социална област. Достатъчно е единствено да се извърши нашата стратегия, с цел да бъда задоволен. Както ви споделих, аз съм за първи път в политиката, нямам огромен опит. Но пък имам дисциплинираност и непримиримост от спорта, а те нужни и в политиката. Апропо, веселя се, че щангите са най-хубавият спорт за 2019 година у нас, сътрудниците имат доста положителни условия за бъдещи триумфи за олимпиадата следващата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР