Утре в 17 ч. изтича крайният срок за регистрация на

...
Утре в 17 ч. изтича крайният срок за регистрация на
Коментари Харесай

ЦИК взема решения за промени в съставите на Общинските избирателни комисии

Утре в 17 ч. изтича крайният период за регистрация на политическите обединения в ЦИК за идните на 29 октомври локални избори.

" Окончателният лист ще бъде изпратен на 14 септември на общинските изборни комисии, даже при неприключила инспекция на документите ", изясни говорителката на ЦИК Росица Матева по време на постоянния седмичен брифинг.

В момента ЦИК взема решения за промени в съставите на Общинските изборни комисии, има и 9 тъжби, по които се чака да се произнесеВАС.

До 17:00 часа на 18 септември всички партии и обединения, записали се в ЦИК, би трябвало да подадат своите документи в съответната ОИК, с цел да се записват за типа избор, в който желаят да вземат участие, разясни Росица Матева.

" До момента 51 партии и 8 обединения са подали документи за регистрация в локалните избори, от тях към този момент са регистрирани 29 партии и 5 обединения ", сподели още Матева. Тя добави, ченачалният период за приемане на документи за регистрация на наблюдаващи е 25 септември като документи ще се одобряват до предизборния ден – 28 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР