Утре сутринта, точно в 6.00 ч. от Бонсови поляни в

...
Утре сутринта, точно в 6.00 ч. от Бонсови поляни в
Коментари Харесай

Маратон около 25 манастира край София

Утре сутринта, тъкмо в 6.00 ч. от Бонсови поляни в полите на Люлин ще бъден стартът на едно неповторимо тестване на човешките благоприятни условия. Известният бегач и скиор Андре Гридин ще е първият, който ще тества 212-километров маршрут, преминаващ около 25 манастира, ситуирани в полите на планините към българската столица. Това ще и първата цялостна обиколка на Софийското поле по новоустановеното трасе на вело и бегови пробег „ Софийски манастири “.

Ултрамаратонът бе основан преди три години от Сдружение „ маратон “ със съдействието на Фондация „ София – Европейска столица на спорта “ и Столична община. Съорганизаторите последователно приобщаваха по трасето нови и нови манастири, като първата година надпреварата бе в един стадий, предходната есен – в два и в този момент, в третата си година ще бъде в три стадия. Общата им дължина към този момент е 212 км, а самото съревнование е планувано за 14, 15 и 16 септември по отношение на празника на София.

Сега Андрей Гридин ще бъде първият, който ще тества гигантския маршрут. Покрай него от самото начало ще бъде екип от Сдружение „ Маратон “, което е осигурило логистиката. Движението на Гридин в неповторимия му опит за връх ще може да се следи посредством обезпечен от спонсора му линк от самото начало онлайн на неговия Fаcebook: https://www.facebook.com/skibaby2

Организаторите от „ София – Европейска столица на спорта “ и Сдружение „ Маратон “ се надяват с развиването на този план да обезпечат освен трасе за един емблематичен за столицата вело и бегови пробег, само че и опция за поклонически маршрут, който всеки съгласно избора си и качествата си може да употребява на части или в целокупност.

„ Опитвам нещо напълно ново. Целта ми е да тествам маршрута, по който ще минат всички след месец, само че ще се опитам да го мина за два, а не за три дни. Ще тичам единствено в светлата част на деня, “ сподели Андрей Гридин, който бе в олимпийската делегация на България като ски-бегач на Игрите в Сочи 2014, където се класира 41-ви в маратона на 50 км. Това ще е
втората най-дълга отдалеченост, преминавана в миналото от ултрамаратонеца, откакто през февруари той приключи 270-километрово тестване в Испания.

„ Софийски манастири “ е част от стартирания от „ София – Европейска столица на спорта " план за промотиране на спорта посредством изкуството, историята и националните полезности, като метод за провокиране на упоритостта за себедоказване, като главен мотиватор и мотор за спортното всекидневие на всеки. По него до момента бяха проведени 8 фотоизложби, 4 кинофестивала, два вело и бегови пробега „ Софийски манастири “, състезания за млади създатели и фотографи, 3 велокарнавала и велошествия из града.

Под мотото „ Емоцията и себераздаването са повече от успеха “, посредством магията на изкуството, историята и националните полезности си припомняме вълнуващи мигове, места и колоритни фигури, оставили трайна диря в развиването на българската столица. Целта е да се срещнат повече хора с персони, местоположения и събития с значимо значение в историята на София.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР