Утре ще продължи евтаназията на животните в заразените райони, съобщиха

...
Утре ще продължи евтаназията на животните в заразените райони, съобщиха
Коментари Харесай

От утре избиването на животни в Странджа продължава

Утре ще продължи евтаназията на животните в инфектираните региони, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

„ Утре започваме да действаме по проекта на БАБХ – каквото те кажат. И започваме със стадото на Баба Дора. Тя знае, предизвестени са – където се появи нещо, отиваме, унищожаваме, дезинфекцираме, да не се тормозят – способени са хората, това вършим от на следващия ден сутринта...”, разгласи силовият министър Валентин Радев.
Животновъдите приключват митинга Исканията им са били задоволени
Директорът на организацията по храните Дамян Илиев беше безапелационен: „ Ние ги обичаме и желаеме да ги спасим. Но дали глобите да са в едно село е по-различно от това глобите да са в страната?”

Държавата ускорява контрола в регионите с чума по животните.
Снимка: bTV
Заради опасността и от африканска чума по свинете ще се построи специфична ограда сред Силистра и Дуранкулак. Според специалистите, единствено по този начин ще се попречи на дивите свине да пренесат заболяването от Румъния на българска територия.

Чума по животните Животновъдите приключват митинга Заради чумата: Забрана на вноса на свинско от Гърция Премиерът също не отстъпи за евтаназията на инфектираните с чума животни Увеличиха помощта „ де минимис ” за животновъдите, наранени от чума Животновъди излизат на митинг пред Министерски съвет през днешния ден Извънредни ограничения и по границата с Турция поради чумата Барикадата пред къщата на баба Дора в Шарково остава (ОБЗОР) Кристиан Вигенин за чумата в Ямболско: Институциите се държат несъответстващо БАБХ: Най-вероятно чумата е пристигнала от незаконен импорт на животни от Турция Управляващите си писаха висока оценка за битката с чумата по животните Видими ограничения по стерилизация в Шарково няма Първият животновъд с евтаназирани животни: Не се колебая в дейностите на БАБХ 305 хиляди лева към този момент са платени на стопани на избити животни Председателят на Народното събрание привиква изключително съвещание на Председателския съвет Започнаха да изплащат компенсации за умъртвените животни в селата Кости и Воден Стадото на баба Дора в засегнатото от чума село Шарково оцеля и през днешния ден (ОБЗОР) Ограничават скупчването на хора на 10 км от огнището на чума в Ямболско Президентът: И при последващи рецесии ли ще избиваме здрави животни? Шефът на БАБХ: Спасяваме бизнес за над 1 милиарда Експерти: С дейностите си БАБХ може да докара чумата до Видин
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР