Утре ще пристигне първата доставка от 2400 дози на ваксината

...
Утре ще пристигне първата доставка от 2400 дози на ваксината
Коментари Харесай

Утре пристигат първите ваксини Модерна

Утре ще дойде първата доставка от 2400 дози на имунизацията против COVID-19, създадена от " Модерна ". Те ще бъдат доставени в склада на Бул Био, заяви Дарик.

Ваксината на " Модерна " е втората, която Европейската организация по медикаментите утвърди за използване в Европейски Съюз. Първата ваксина, която организацията утвърди за използване в Европейски Съюз, бе имунизацията на " Пфайзер ".

След това министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов, изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите маг. фармацевт Богдан Кирилов и ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. доктор Красимир Гигов ще дадат брифинг за медиите.

Американската лаборатория " Модерна " заяви през вчерашния ден, че е почнала доставките на своята ваксина против COVID-19 в Европа. Всички колета за Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство ще се извършват от швейцарска логистична компания.

" Дистрибуцията в целия Европейски съюз е едно от най-големите провокации, пред които се е изправяла Модерна ", сподели Дан Стейнър, вицепрезидент на компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР