Утре ще обявим окончателното техническо решение, което трябва да реши

...
Утре ще обявим окончателното техническо решение, което трябва да реши
Коментари Харесай

Дончев: Утре ще обявим решението за Перник

Утре ще обявим окончателното техническо решение, което би трябвало да реши въпроса с водата за перничани, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в Панорама. Той съобщи, че то ще се огласи след срещата при премиера, на която са поканени министри и кметове. Няма е от София тръбата, а от  друг водоизточник, сподели Дончев. Според него реализирането му ще отнеме от 45 до 60 дни. В бент. Студена има вода за 2 месеца, добави той.

Човешко безхаберие и по-малко количество вода са аргументите за рецесията, съгласно Дончев. Той напомни, че последните огромни вложения във ВИК бранша са правени през 70-те години на предишния век.

 По отношение на новия холдинг, той съобщи, че това е концепция още от 2017 година. Предимствата й  са, че ще има по-добро ръководство на сдруженията и те ще имат опция за по-сериозно подкрепяне.

Въпреки това, постоянно където има пари, обществени запаси, постоянно има късмет за злоупотреби, призна вицепремиерът. Той сподели, че този холдинг няма по какъв начин да реши изцяло въпроса с водата, тъй като нужната инвестиция, с цел да имаме европейски воден бранш, е в границите на 10 -15 милиарда.

По отношение на ареста на Нено Димов вицепримериерът съобщи, че това е нов, много самоуверен метод на прокуратурата, като позитивното е, че ще скапе чувството за безотговорност. Той напомни, че пътят от министеркия кабинет до подсъдимата пейка може да е доста пай.

По отношение на целите на кабинета за идната година това са тол системата, инфраструктурните планове, науката, висшето обучение, закона за индустриални зони и цялостната политика по нововъведенията./ Стандарт

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР