Утре ще обявим окончателното техническо решение, което трябва да реши

Утре ще обявим окончателното техническо решение, което трябва да реши ...

Дончев: Утре ще обявим решението за Перник.Утре ще обявим окончателното техническо решение, което трябва да реши въпроса с водата за перничани, заяви вицепремиерът Томислав Дончев в Панорама. Той заяви, че то ще се огласи след срещата при премиера, на която са поканени министри и кметове. Няма е от София тръбата, а от  друг водоизточник, каза Дончев. Според него осъществяването му ще отнеме от 45 до 60 дни. В яз. Студена има вода за 2 месеца, добави той.

Човешко безхаберие и по-малко количество вода са причините за кризата, според Дончев. Той припомни, че последните големи инвестиции във ВИК сектора са правени през 70-те години на миналия век.

 По отношение на новия холдинг, той заяви, че това е идея още от 2017 година. Предимствата й  са, че ще има по-добро управление на дружествата и те ще имат възможност за по-сериозно подпомагане.

Въпреки това, винаги където има пари, публични ресурси, винаги има шанс за злоупотреби, призна вицепремиерът. Той каза, че този холдинг няма как да реши цялостно въпроса с водата, защото необходимата инвестиция, за да имаме европейски воден сектор, е в рамките на 10 -15 милиарда.

По отношение на ареста на Нено Димов вицепримериерът заяви, че това е нов, доста смел подход на прокуратурата, като положителното е, че ще развали усещането за безнаказаност. Той припомни, че пътят от министеркия кабинет до подсъдимата скамейка може да е много къс.

По отношение на приоритетите на кабинета за следващата година това са тол системата, инфраструктурните проекти, науката, висшето образование, закона за индустриални зони и цялостната политика по иновациите./ Стандарт

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|

Източник: petel.bg