Утре ще мине циклон през България, големите бели през Европа

...
Утре ще мине циклон през България, големите бели през Европа
Коментари Харесай

Проф. Рачев: В неделя времето ще бъде идеално за гласуване, но утре ни чака нещо страшно

" Утре ще мине циклон през България, огромните бели през Европа понижават, само че тези дни температурите ще бъдат над нормата. В събота ще вали след дълъг интервал на засушаване в съвсем цяла България. Ще вали в доста региони много интензивно. "

В неделя времето ще бъде идеално за гласоподаване, без превалявания. Обаче в събота се чакат такива, сред 3 и 5 л/кв.м., ще духат и ветрове.

За следващ път сме първенци в Европа - Балканския полуостров още веднъж ще бъде най-топлото място в Европа ", това сподели в студиото на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Поне до 9-10 ноември времето ще е доста хубаво, без негативни температури заран. След това се чака леко захлаждане, за първата половина на ноември градусите ще бъдат над нормата.

" В Пловдив ще превали. Във Варна ще е топло. Ще бъдат хубави температури.

Събота и неделя ще бъде топло, слънчево време. Шофьорите заран да внимават, изключително на завоите, тъй като високата мокрота основава смазка, която маже да ги предизвика. Температурите ще останат много по-високи ", съобщи той.

Относно земетресение в южната част на Гърция, той изясни: " Там се срещат европейската и африканските плочи, които се подпъхват. Не имам вяра при нас да не се е усетило, чакаме да забележим какво ще се случи по-нататък ", приключи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР