Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина

...
Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина
Коментари Харесай

Жегата отново настъпва: Вижте прогнозата за уикенда и понеделник

Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина от страната и планинските региони ще има купеста облачност, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България и Източните Родопи сдържан североизточен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 30° и 35°, в София - към 29-30°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и съвсем безшумно. След обяд ще се развива купеста облачност, вероятността за превалявания е дребна.

По Черноморието ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Температурите ще се покачват и в понеделник оптималните ще бъдат сред 33° и 38°.

През идващите дни от северозапад ще проникне релативно студен въздух, а въздушната маса над страната ще се лабилизира. Във вторник над Западна и Централна България, а в средата на седмицата и на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Има нараснала възможност на обособени места преваляванията да са интензивни и обилни по количество.

Температурите ще се намаляват и към петък преобладаващите оптимални ще са сред 25° и 30°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР