Убедителна преднина на Крайната десница, либералите на Макрон са трети

...
Убедителна преднина на Крайната десница, либералите на Макрон са трети
Коментари Харесай

Убедителна преднина на Крайната десница, либералите на Макрон са трети на парламентарните избори във Франция 

Убедителна преднина на Крайната десница, либералите на Макрон са трети на парламентарните избори във Франция.

Крайнодесният „ Национален общ брой “ получава към 34 % от гласовете. Втора е крайнолявата коалиция „ Нов национален фронт “ с 29 на 100. Либералният лагер на президента Еманюел Макрон е на трето място с резултат сред 20,4 и 23 %.

Вторият тур на парламентарните избори, свикани от Еманюел Макрон след успеха на крайната десница на изборите за Европейски парламент във Франция по-рано този месец, ще бъде създаден на 7-ми юли.

Убедителна преднина на Крайната десница, либералите на Макрон са трети на парламентарните избори във Франция  30.06.24 21:37 Откриха първото в света животно, което не се нуждае от О2, с цел да живее! 30.06.24 21:20 Топ готвачът Гордън Рамзи поучава кое от менюто в ресторанта не би трябвало да поръчвате в никакъв случай! 30.06.24 21:05 Богомил Бонев за новия патриарх: Сега пък нов недостатък – не се усмихвал 30.06.24 21:04 Къде съвсем в никакъв случай не вали: Трите най-сухи места на планетата (ВИДЕО) 30.06.24 21:01

Убедителна преднина на Крайната десница,

Според някои екзитполове крайната десница даже може да се надява да завоюва безусловно болшинство в Националното заседание, отбелязва Ройтерс. Те отреждат на партия „ Национален общ брой “ и съдружниците й сред 230 и 310 места в 577-членната долна камара на френския парламент.

За безусловно болшинство са нужни 289 депутати.

SafeNews припомня, че президентът на Франция Еманюел Макрон изненадващо, само че обяснимо на фона на резултатите от евроизборите, разгласи,че разпуска Националното заседание и насрочи извънредни парламентарни избори.

Ходът е в отговор на изборите за Европейски парламент. Той дефинира възхода на крайната десница като заплаха.

Френският президент Еманюел Макрон разгласи предварителни избори след съкрушително проваляне на европейските избори. Парламентът ще бъде разхлабен, а вотът ще се организира на 30 юни, заяви президентът.

Изходът от изборите, които ще се произведат в два тура, може да повлияе на европейските финансови пазари, западната поддръжка за Украйна и върху политиката на Франция като световна нуклеарна и военна мощ.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР