Утре се дава старт на кръводарителската акция на HBO КРЪВ

...
Утре се дава старт на кръводарителската акция на HBO КРЪВ
Коментари Харесай

Стартира акцията Кръв за трона

Утре се дава старт на кръводарителската акция на HBO КРЪВ ЗА ТРОНА. Вратите на къта на HBO отварят в 10:00. Доброволци ще насочват кръводарителите към партерното равнище на Park Center към етаж 1. По данни от предходната година у нас имаме потребност приблизително от 550 кръводарители дневно, отзовават се към 465.

Акцията е една от многото, които се пробват да осведомят българите, че постоянното кръводаряването е акт, който е в помощ на всички. КРЪВ ЗА ТРОНА събира почитателите на сериала Игра на тронове за хуманна идея. Всеки искащ може да подари кръв в София на 28-ми и 29-ти март сред 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia на бул. Арсеналски 2.

Инициативата на HBO България е в партньорство с Българския Червен кръст, Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Park Center Sofia. Вижте апела за кръводарителската акция: https://youtu.be/9XQgCpMue-I. Ето и апела на актрисата Мейзи Уилямс (Аря) за световната акция на HBO: https://youtu.be/p2-tb_IqZDI.

Редовните кръводалители у нас са сред 25 и 50 годишни, като по-голям % са мъже. Интересно е, че процентът на решаващите да дарят кръв за първи път нормално е по-висок измежду най-младите до 25 година Кръводарителите у нас за 2018 година са 169 633*, което прави приблизително по към 465 донора дневно за цялата страна.

У нас всеки ден приблизително 550 души се нуждаят от преливане на кръв, близо 200 от тях са деца. През 2018 година на пациентите в лечебните заведения в страната са предоставени към 72 052 л. кръвни съставки. Кръвта се набира само от кръводарители, а потребностите от нея нарастват непрестанно.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР