Утре предстои последното (второ) обжалване във Върховния административен съд срещу

...
Утре предстои последното (второ) обжалване във Върховния административен съд срещу
Коментари Харесай

ВАС решава финално дали ще откаже убежище на руски опозиционер

Утре следва последното (второ) обжалване във Върховния административен съд против отхвърли на леговище на съветския опозиционер Александър Стоцки, оповестява " За свободна Русия ".

Александър Стоцки напусна Русия на 25 февруари 2022 година заради несъгласието му с съветската експанзия против Украйна и страха му в следствие да не бъде свикан в армията за присъединяване във военните дейности против Украйна.

Преди това интензивно взе участие в работата на изборния щаб на претендентите от опозиционните демократични сили в Москва А. Брюханова (бивш общински народен представител от демократическата партия „ Яблоко “, претендент за депутати в Държавната дума на Руската федерация) и П. Карманов (работил в екип с А. Брюханова, претендент за Московската градска дума).

През идващите години А. Стоцки взе участие в улични акции на цивилен митинг, като не крие сериозното си отношение към режима на Путин, както и унищожаването на главните конституционни права и свободи в Русия. От първия ден на войната заема дейна антивоенна позиция, взе участие в протестни дейности против съветската експанзия, доброволец е в оказването на помощ за бежанците от Украйна в България и дейното му присъединяване и антивоенни изявления са маркирани, както от български, по този начин и от съветски медии.

В момента всяка протестна активност, рецензия на войната стартирана от Русия, присъединяване в антивоенни акции, даже споделяния и издание на информация и обстоятелства за войната, които не са утвърдени от съветските управляващи, съгласно съветското законодателство се приравняват на тежко престъпно закононарушение.

Съвсем неотдавна Алексей Александрович Горинов, общински народен представител от Москва, беше наказан на 7 години затвор, заради обстоятелството, че предложи «да се резервира минута безмълвие за всички жертви на войната в Украйна», а също по този начин изрази «съмнения по отношение на целесъобразността на детските празници в неговия изборен регион в миг, когато Украйна е под ударите на съветските ракети и бомби и има убити украински деца».

За страдание, на 19 юли 2022 година Агенцията издаде решение за отвод на А. Стоцки за даване на интернационална протекция. Считаме, че това решение е взето без да се регистрират действителните опасности и даже заплаха за здравето и живота на господин Стоцки, в случай че той наложително бъде върнат в Руската федерация.

В тази връзка Обществено придвижване " За свободна Русия " (България) настоятелно моли да бъде преразгледана молбата на Александър Стоцки и да му бъде обезпечена отбрана от неизбежните политически репресии от страна на съветските управляващи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР