Утре предстои да се възобнови дейността на шивашкия завод Мизия

...
Утре предстои да се възобнови дейността на шивашкия завод Мизия
Коментари Харесай

Утре завод Мизия в Плевен възобновява дейността си след карантината

Утре следва да се възобнови активността на шивашкия цех " Мизия " в Плевен, който краткотрайно прекрати работа след открити случаи на COVID-19. Това заяви доктор Ирена Петрова - основен контрольор в отдел " Противоепидемичен надзор " на дирекция " Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен, цитира думите й Българска телеграфна агенция.

По думите й за миналия интервал от време би трябвало да е изчистен вирусът. Д-р Петрова напомни, че от 18 април от РЗИ работят по първия открит случай там.

Провели са епидемиологично изследване на всички контактни лица - служащи и техни фамилии. " Стоте индивида в цеха, където бе открит вируса, бяха разграничени на групи - от първите 12 изследвани, четирима бяха с позитивна проба. Наложи се да се разшири кръгът на проучването ", акцентира медикът.

Общо са изследвани 155 лица - 58 от тях са били позитивни. С тестването и на техни контактни по домовете общо са тествани 167 лица - 36 са дали позитивен резултат, заключи доктор Петрова.

Тя разясни, че от всички вирусоносители единствено пет или шест са се нуждаели от хоспитализация, а всички останали са били без признаци и са сложени единствено на изолираност. Положителните ще да бъдат изследвани още веднъж, с цел да се види дали са изчистени от вируса, посочи доктор Петрова.

По думите й ограниченията, взети от управлението на " Мизия ", са доста добре направени - няма да се позволяват хора с температура и със признаци, ще се съблюдава отдалеченост.

Цеховете ще стартират през половин час работа, с цел да не се натрупват хора, вътре ще бъдат с маски. Помещенията са обеззаразявани, особено внимание се отделя на общите елементи. " Увеличава се кратността на обработката и е значимо да се прави качествена стерилизация, четирикратно денем.

Почивките ще се правят на двора - на задоволително разстояние, под надзор ", добави доктор Петрова. Нужно е време, с цел да се види по какъв начин ще се съблюдават противоепидемичните ограничения, означи тя. " Всичко зависи от хората. Има пропускателен режим, който би трябвало да се съблюдава, само че е значимо самосъзнанието, вътрешният самоконтрол на всеки служащ ", добави доктор Ирена Петрова.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР