Утре отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По този

...
Утре отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По този
Коментари Харесай

Софийско училище учи деца как да приемат по-различните от тях

Утре означаваме Международния ден на хората с увреждания. По този мотив деца от 23-то учебно заведение в София имаха урок по какъв начин да одобряват по-различните от тях. Той включваше приказка с поука, а по-късно децата трябваше да нарисуват това, което най-вече ги е впечатлило.

Ралица Енева е майка на Радо, който страда от спинална мускулна недоразвитост и учи в 23-то СУ. Наскоро тя е извоювала построяването на асансьор в учебното заведение му. Днес тя желае да научи децата, че да си друг не е недостатък.
Ралица Енева - родител: На първо място е значима средата. Всички да сме отворени към това нещо, да имаме една налична среда. От достъпността идва и последователност, идва и предпочитание за другарство, без да се концентираме върху разликите, а приятните моменти, които можем да извлечем.
След като децата чуха приказката за един по-различен слон, трябваше да нарисуват това, което са научили.

Симеон: Никой не е друг и всеки би трябвало да се почита.Христо: Аз го знам и отпреди, че всички деца би трябвало да бъдат одобрявани както и да наподобяват, каквито и да са,/ само че може би /това ми даде една вяра, че в един миг всички деца ще бъдат признати.
Някои от детските рисунки ще влязат като илюстрации в брошура с приказките на Нина Жишева, а други ще вземат участие в галерия в края на декември отдадена на хората с увреждания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР