Утре министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международна среща

...
Утре министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международна среща
Коментари Харесай

Министърът на туризма открива международна среща в Пловдив

Утре министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международна среща по туризъм в Пловдив. Деветият подред конгрес цели популяризирането на града като привлекателна дестинация. Ежегодната интернационална среща за туризъм е мощен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и района. Стартирал през октомври 2012 година, форумът върви към своето 10-то издание, което ще бъде през 2018 година В нея досега са взели участие над 650 туроператори и публицисти. През 9-те години, форумът се трансформира в устойчива и мобилна форма за разпространение на туристическия артикул на града и района и средство за реализиране на печеливши бизнес-контакти.

Тази година тя се организира под мотото „ Устойчив туризъм в Пловдив посредством просвета и отдих “. Преките уредници в лицето на Оперативна програма „ Туризъм “ – Пловдив са подготвили стратегия, включваща представянето на културно-историческите обекти в града, дружно с естествени забележителности и спортно-занимателни атракции в региона на Гребната база.

Програмата на формалното разкриване включва приветствия от името на Министъра на туризма на Република България, от Кмета на Община Пловдив - инж. Иван Тотев и от Председателя на Съвета по туризъм Пловдив-инж. Любозар Фратев. В следобедните часове на 5 октомври, гостите ще се включат в туристическа обиколка на забележителностите в Стария Пловдив: Улица на занаятите, Къща на дестилацията, Античен комплекс „ Небет тепе”, Лапидариум, Къща Клианти, Античен спектакъл, Римски стадион и пешеходен тур „ Синият път - Пловдив”.

На 6 октомври, участниците в Международната среща ще посетят Гребна база- Пловдив, където е очакван пешеходен тур и разходка с Драконови лодки. По-късно в същия ден ще посетят „ Вила Юстина “ и ще дегустират вино на фона на българска фолклорна стратегия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР