Утре избирателите ще могат да гласуват в 703 секции, разкрити

...
Утре избирателите ще могат да гласуват в 703 секции, разкрити
Коментари Харесай

Вот в чужбина: В Турция са подадени над 28 000 заявления за гласуване

Утре гласоподавателите ще могат да гласоподават в 703 секции , разкрити в над 60 страни по света. Най-много по традиция са секциите в Турция.

Там са подадени малко над 28 000 заявки за гласоподаване от общо 47 800 такива заявление, подадени от българите зад граница изобщо.

Тази година гласоподавателите в южната ни съседка ще могат да дадат гласа си в 162 секции - с 4 по-малко от изборите през октомври. Традиционно там се стига до опашки и има хиляди гласуващи.

Във всяка секция ще има задоволително хартиени бюлетини, а в случай че има проблеми с машините - те ще бъдат поправяни бързо

В турския град Чорлу са разкрити девет секции – толкоз са били и предходната година, когато до урните са отишли 4500 гласоподаватели. По традиция обаче гласоподават повече хора, в сравнение с са подали предварителни заявления.

Организацията по подготовката на вота в Турция стартира преди няколко дни, а през вчерашния ден бяха раздадени на комисиите изборните бумаги и машините за гласоподаване. Малко по-късно през днешния ден ще бъдат тествани и запечатани няколко класни стаи в учебните заведения в Чорлу.

bTV ще наблюдава на следващия ден, по какъв начин ще протече гласуването в Турция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР