Утре имаме Съвет по отбрана, на който въпросът за проекта

...
Утре имаме Съвет по отбрана, на който въпросът за проекта
Коментари Харесай

Съветът по отбрана в МО утре обсъжда проектите за изтребител и бойната машина


Утре имаме Съвет по защита, на който въпросът за плана за нов изтребител и въпросът с плана за бронираната машина ще бъдат разисквани. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

[i]След като комисията, която беше основана за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан завърши своята работа, към този момент се чака военното министерство да реши на какъв стадий ще бъде върната процедурата по желание на нов вид военен аероплан. Съветът по защита е колегиален консултативен орган на министъра на защитата. [/i]

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев участваха в тържественото отбелязване на Празника на авиацията и Военновъздушните сили, който се празнува през днешния ден.

Военният министър означи славната история на българската авиация и уточни, че тя няма по какъв начин тя да бъде подценявана. Той акцентира, че българската авиация би трябвало да има своите качества. „ Първата крачка е рационализация на в този момент съществуващата ни авиация – ремонт и рационализация. Защото е грехота това, което се вършеше 20 години да се режат самолети по политически съображения или по някакви други скрити съображения. Да се отхвърлят безусловно преференциални оферти, каквото беше на Германия преди десетина години да получим за 1 евро ескадрила МиГ 29 осъвременени, с цел да купуваме самолети скъпи, които както виждаме една част от тях стоят в хангарите и не действат със скъпа поддръжка, със скъпи летателни часове. Първо: рационализация на в този момент съществуващи самолети и въвеждането им в редовност и второ: диалозите, които ще стартират да се водят. Лично моето мнение е, че ние би трябвало да вървим към закупуване на нов аероплан ”, уточни той още веднъж своето мнение.

Каракачанов напомни и че сумата е закрепена от Народното събрание още през 2016г. – 1,5 милиарда лева „ В тази рамка, който предложи най-хубавите условия за нов аероплан – това е! ”, уточни той.

Министърът също сподели за 100 млн. за бюджет 2018г. за увеличение на заплатите. Той още веднъж уточни, че мислят да ги разпределят заслужено. „ Хората от бойните поделения, които поставят повече старания, работят при по-трудни условия и естествено рискът за техния живот и здраве е по-голям да получат повече. Тиловите поделения ще получат нарастване, само че ще бъде по-малко в сравнение с в бойните поделения. Това е моята логичност и по този начин съм упълномощил да се създаде системата за потребление на тия 100 млн. – заслужено ”, разви още веднъж концепцията си за диференцирано нарастване той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР