Утре Европарламентът ще приеме пакета Мобилност. Българските евродепутати заедно с

...
Утре Европарламентът ще приеме пакета Мобилност. Българските евродепутати заедно с
Коментари Харесай

Приемат пакета Макрон, ето ги предателите


Утре Европарламентът ще одобри пакета Мобилност. Българските евродепутати дружно с румънските, полски и естонски сътрудници не съумяха да съберат нужните гласове за отлагането му. Но в случай че "българските " евродепутати Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али, бяха подкрепили националната идея, нямаше да се получи по този начин.
Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни посочи, че ще бъдат обединявани текстове със сходно значение, с цел да се редуцира времето за гласоподаване.
Парламентарната транспортна комисия гласоподава през вчерашния ден в продължение на пет часа над 1300 оферти за промени.
Припомняме, че Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али са тримата депутати, които отсъстваха от залата по време на гласуването на 25 март. Пред БНР Светослав Малинов съобщи, че е бил възпрепятстван от неуредиците на летището във Франкфурт, а Нежми Али уточни пред националното радио, че фамилен проблем го е задържал в България.
Във "Фейсбук " страницата си пък Николай Бареков написа, че не е взел участие в гласуването "ЗА бизнеса на транспортните олигарси " и по този начин поддържа по-добрите условия на труд за българските служащи.
Пакетът обрича на банкрут 12 000 български компании със 70 000 камиона и 190 000 водачи, които дават 17% от Брутният вътрешен продукт на България. Пакетът "Мобилност 1 " беше препоръчан от Европейска комисия през 2017 година и допълнен от обществените ограничения на френския президент Емануел Макрон. Въпреки компромисните оферти на българското европредседателство и митинга на превозвачите ни в София, през 2018 година Австрия прокара още по-тежки разпореждания.
България се закани да заведе дело в Съда на Европейски Съюз, само че на 3 декември Съветът на Европейски Съюз гласоподава пакета "Мобилност ". През януари 2019 година българските превозвачи стачкуваха този път в Брюксел и Транспортната комисия отхвърли две от трите противоречиви досиета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР