Утре, 4 ноември, в бургаската областна болница ще бъдат разкрити

...
Утре, 4 ноември, в бургаската областна болница ще бъдат разкрити
Коментари Харесай

Ангелов: Медиците от първа линия ще продължат да взимат по 1000 лв. допълнително до Нова година


Утре, 4 ноември, в бургаската регионална болница ще бъдат разкрити спомагателни 50 кревати за лекуване на пациенти с COVID-19. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в лечебното заведение.

На територията на региона от през днешния ден действа осведомителна система, осигуряваща съгласуваност сред лечебните заведения и центъра за незабавна медици нска помощ, която в действително време демонстрира заетостта на кревати та. С въвеждането на системата логистиката ще се усъвършенства и жителите ще имат по-бърз достъп до медици нска помощ. Проблем са не кревати та, а преумората и свръхнатоварването на лекарите и сестрите, стана ясно още от думите на здравния министър.

От 1 януари лекарите, експертите по здравни грижи и санитарите в лечебните заведения ежемесечно ще получават в допълнение заплащане върху заплати те си в размер на 600 лева за доктор, 360 лева за експерт по здравни грижи и 120 лева за санитар. Това заяви здравният министър пред медиите в Бургас , откакто по-рано през днешния ден взе участие в онлайн заседание с членове на Министерския съвет и министър-председателя Бойко Борисов. Мярката ще обхване 18 хиляди лекари, 20 хиляди експерти по здравни грижи и 12 хиляди санитари, като за задачата в бюджета ще бъдат планувани 237 млн. лева

До края на годината всички медици нски чиновници, които работят на първа линия в битката с COVID-19, ще продължат да получават спомагателните 1000 лева по линия на изпълнявания от Министерството на здравеопазването план с европейско финансиране. Устойчивост на това финансиране ще има и през 2021 година, беше безапелационен министър Ангелов.

По-рано здравният министър посети СБАЛПФЗ-Бургас, УМБАЛ „ Дева Мария “, КОЦ-Бургас и УМБАЛ-Бургас, като на място се срещна със основаната в лечебните заведения организация за диагностика и лекуване на жители с коронавирусна зараза.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР