Утре, 18 август, е празникът на чудотворната икона на Света

...
Утре, 18 август, е празникът на чудотворната икона на Света
Коментари Харесай

Празник на чудотворна ще се отбележи в храм Св. Атанасий във Варна

Утре, 18 август, е празникът на чудотворната икона на Света Богородица " Всецарица ". По този мотив в неделя в храм " Св. Атанасий " от 9.00 ч. ще се отслужи света литургия, научи Moreto.net. След нея ще се извърши водосвет и ще се насочи молитва към Света Богородица пред чудотворния ѝ облик.

През 2014 година, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и по самодейност на църковното настоятелство при храм " Св. Атанасий ", във Варна беше донесено копие на чудотворната икона " Всецарица " от манастира " Ватопед " на Света Гора. Тази икона е дело на иконописец, духовник на Атон. Той е направил две точни копия на чудотворната икона " Всецарица " за храмове по света. Едната икона е взета за храм в Русия, а другата потегля за България.

С благословението на игумена на Ватопедския манастир, архимандрит Ефрем, копието на чудотворната икона, предопределено за варненския храм, е било сложено до оригинала и се е отслужил акатист пред двете икони. После в продължение на 40 дни иконата е престояла в олтара на централния храм в манастира, като е била изнасяна при отслужване на акатиста към Божията майка - " Всецарица ". /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР