Усукване на листата на доматите – ето какви са причините

...
Усукване на листата на доматите – ето какви са причините
Коментари Харесай

Усукване на листата на доматите. Ето какво да направите

Усукване на листата на доматите – ето какви са аргументите и какво можете да извършите, с цел да решите казуса

Колкото и да сме върли градски поданици, постоянно сме привлечени от природата. Някои отиват на село, а на други им е задоволителна терасата. Тези, които отиват на село са изправени пред проблемите в градината. Например, листата на доматите се усукват.

Според доста градинари доматите не са от най-капризните растения. Но въпреки всичко се нуждаят от съответни грижи.

Няколко са аргументите за извъртане на листата. На първо място, би трябвало да ревизирате растенията за вредители.

Ако листата са чисти и няма вредители, тогава може би сте прекалили с азота.

Това е много постоянно срещан проблем и може да е причина за липса на годишна продукция. Можете да разпознаете казуса по няколко признака.

Първо, растението образува мощно стъбълце. По него се образуват вторични израстъци. Листата са едри и тъмнозелени, само че в последна сметка стартират да се усукват.

Разбира се, по-добре е да не се позволява такава обстановка. Торенето на разсада би трябвало да бъде умерено. Използвайте освен химически торове, само че и органични. В този случай можете да сте 100% сигурни, че сервирате натурални артикули на масата си.

Ако прекалите с азота, растенията ще вложат цялата си мощ в растежа и образуването на зелена маса. По този метод може даже да не се стигне до образуването на плодове.

Ако листата стартират да се усукват, използвайте калиев сулфат. Именно той подтиква появяването и растежа на плодове. За да приготвите тора, смесете 1 с.л. калиев сулфат и 10 л вода. Оставете за 5 минути.

Преди да употребявате калиев сулфат, полейте добре растенията. След това изсипете 0,5 л от разтвора на всяко растение. Между другото, в случай че предпочитате национални средства, можете да замените калиевия сулфат с дървесна пепел.

Имайте поради обаче, че в дървесната пепел има доста малко от това вещество. Следователно, ще би трябвало да повторите процедурата няколко пъти.

Вижте още: Лечебната мощ на яйцата: оказват помощ при простуда и болежка в ставите

Както можете да видите, към момента не е късно да спасите реколтата. Много скоро растенията ще ви зарадват със сочни и вкусни плодове.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР