Устройството върши чудесна работа, но за съжаление все още не

...
Устройството върши чудесна работа, но за съжаление все още не
Коментари Харесай

Представено е първото водно охлаждане без помпа: минимален шум при една и съща температура

Устройството прави чудесна работа, само че за жалост към момента не е готово за всеобщо произвеждане.

Накратко:

Германската компания Wieland сътвори първообраз на система за водно изстудяване без помпа. Тя понижава равнището на шума до най-малко. Известният овърклокър Der8auer тества прототипа.Той сподели прилични резултати спрямо Corsair H150i (в комплект с помпа). Липсата на помпа в едно водно изстудяване допуска редица преимущества – по-ниски индустриални разноски и по-лесна поддръжка.

Понастоящем на пазара се оферират десетки и даже стотици модели подготвени системи за водно изстудяване, които се оправят чудесно със задачата за отклоняване на топлината от процесори с разнообразни равнища на продуктивност. Единственият проблем на тези системи е, че помпата, която „ задвижва “ течността през тръбите, издава прекомерно изразителен звук. Това надалеч не се харесва на всички. Немската компания Wieland реши да реши този проблем, като публично показа първообраз на тихо водно изстудяване, в което няма вградена помпа. В този случай шумът идва единствено от вентилаторите, които при подобаваща настройка са съвсем безшумни.

Тази система е повече или по-малко типичен LWLR – включва нагревател направен от алуминий, тръби за подаване на течността, два 120 мм вентилатора и специфична железна пластина. Последната дава отговор за процеса на отклоняване на топлината от процесора към охлаждащия кръг. Тоест тя е самобитен аналог на помпа, единствено че без механични съставни елементи вътре. Създателите на прототипа изясняват, че в този случай се употребява методът на проводимостта, при който течността в системата „ лишава “ топлината от капачето на процесора и по-късно циркулира през веригата, като я охлажда.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР