Установихме, че от една и съща марка се продават коренно

...
Установихме, че от една и съща марка се продават коренно
Коментари Харесай

Емил Радев: Същите марки храни, които се продават в Западна Европа се внасят тук с по-ниско качество

Установихме, че от една и съща марка се продават радикално разнообразни артикули с радикално разнообразни съставки. Същите марки храни, които се продават в Западна Европа се продават тук с по-ниско качество. За страдание разликите са доста огромни. Това съобщи евродепутатът Емил Радев в предаването "Лице в лице " по БТВ.

Предложихме да се усили бюджета, който пази потребителите, с цел да са осведомени за двойния стандарт при храните. Бюджетът ще бъде 2 милиона евро. Европейската комисия не вземаше никакви ограничения, само че ние упражняваме напън и започнаха да се вършат проучвания на храните. Искаме да се промени нормативната рамка и да се следи за двойните стандарти в продуктите.

Потребителите би трябвало да се научат да гонят своите права, да се сезират съответните органи. По етикети няма заблуждения. Комисията би трябвало да вземе ограничения, излязоха с едни целесъобразни стандарти, само че ние желаеме наложителни такива.

Правителството и Съвета би трябвало да издигнат тематиката, и в случай че има координирани дейности Комисията на Европа ще вземе ограничения.

Аз съм убеден, че можем да осъществим 17-те рекомендации до края на 2018г., само че за правосъдните промени и битката с корупцията ще ни би трябвало много време. Дължим на българските жители по-бързо и заслужено правосъдие. Вървим напред, само че за шест месеца не може да се извърши всичко. Трябва да се одобряват нови закони за корупцията и се надявам, че отчет 2018г. ще е финален.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР