Установено е сериозно замърсяване и влошаване на качеството на околната

...
Установено е сериозно замърсяване и влошаване на качеството на околната
Коментари Харесай

Мръсният въздух причинява редица болести, алармират експерти

Установено е съществено замърсяване и утежняване на качеството на околната среда там, където хората употребяват твърди горива, съобщи Ивайло Попов от организацията „ За Земята “. Според лекари замърсяването на въздуха е втората водеща причина за гибел от неинфекциозни заболявания. Това показва доктор Светослав Тодоров, заместник-директор на УМБАЛ Бургас и член на сдружението „ Въздух за здраве “.

„ Важно е да се подхващат ограничения против замърсяването на въздуха, само че към този момент не виждаме това да се случва “, разяснява Ивайло Попов. Той вижда наклонност за гладко възстановяване на замърсяването с фини прахови частици:

„ Но това възстановяване е извънредно постепенно и нашето мнение е, че то не се дължи на някакви целенасочени ограничения, а по-скоро на естествения ход на нещата “.

Ако няма по-целенасочени ограничения за опазването на въздуха, ще живеем в нездравословна среда още дълги години, от което страдат и умират доста хора, предизвести специалистът.

Астма, инсулт, инфаркт, белодробни заболявания и рак са част от проблемите, до които може да докара замърсяването на въздуха, предизвестява доктор Тодоров. Според неврохирурга провали може да има и по нервната система.

„ Има няколко извършени проучвания, които стигат до извода, че замърсяването на въздуха може доста да усили риска от неврологични разстройства, в това число заболяването на Алцхаймер, на Паркинсон и други типове деменция “.

Освен с здравна помощ, лекарите би трябвало да оказват помощ с старания да осведомят обществото за рисковете от замърсяването на въздуха, безапелационен е доктор Тодоров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР