Установените пропуски и грешки при изплащането на допълнителни възнаграждения представляват

...
Установените пропуски и грешки при изплащането на допълнителни възнаграждения представляват
Коментари Харесай

Софийският университет след одита на МОН: Пропуските ни са по-малко от 1/100 от 1%

" Установените пропуски и неточности при изплащането на спомагателни хонорари съставляват по-малко от 1/100 от 1% от изплатените хонорари. " Това пишат буквално от Софийския университет в оповестена през днешния ден позиция мотив одита на Министерството на образованието и науката за изплатените спомагателни хонорари в централната университетска администрация. Резултатите от одита бяха оповестени от МОН първо пред OFFNews след наше питане .

Отидът откри, че десетки хиляди левове са били платени непозволено на база неразбираеми текстове във вътрешните правила за работната заплата. Служителите на МОН откриха да вземем за пример, че са плащани пари, без да има възлагане и надлежно доклад за осъществена спомагателна работа, че работещи в Ректората са получавали в допълнение пари за активност, която би трябвало да правят по контракт.

Кореспонденцията сред министъра на образованието Красимир Вълчев и ректора на СУ проф. Анастас Герджиков по отношение на резултатите от одита е протекла през декември 2017 година, а OFFNews получи обобщение на отчета от МОН на 8 януари.

Министерството е изрично: СУ следва да промени вътрешните си правила за работната заплата, като те бъдат конкретизирани и допълнени.

От СУ през днешния ден твърдят, че Университетът " подхваща дейности за актуализиране на Вътрешните правила за работна заплата и длъжностните характерности, в сходство с рекомендациите на МОН, които да съдържат справедливи критерии за оценка на осъществяването на работата и да разрешат ясно да се разграничат в допълнение предоставените задания отвън размера на длъжностната характерност ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР