Установените нарушения на трудовото законодателство през миналата година в региона

...
Установените нарушения на трудовото законодателство през миналата година в региона
Коментари Харесай

6398 нарушения установила Инспекцията по труда в Хасковска о...

Установените нарушавания на трудовото законодателство през предходната година в района са 6398, регистрираха от Териториална дирекция „ Инспекция по труда “ в Хасково.

Извършените инспекции осъществени инспекции на икономически субекти в региона са 1236. 3135 от установените нарушавания по обезпечаване на здраве и сигурност при работа, а 3263 - по трудови правни отношения. Влезлите в действие наказателни постановления са 257 за обща сума от 231 950 лева

Тази година инспекцията ще ускори предварителната защита против недекларирания труд. Планирана е специфична акция за надзор на работодатели, при които през 2021 година са открити повече от един път да поставят труд хора без трудови контракти. Предвиждало се и засилен надзор в рисковите браншове " Строителство " и " Селско стопанство ".

През 2022 година ще продължат и засилените инспекции за съблюдаване на противоепидемични ограничения. „ Планирана е специфична акция, за която ще бъде употребен за първи път новаторски метод на ревизиране - посредством въпросници за самоконтрол. Основната цел на този способ е предварителната защита “, разясниха още от Териториалната дирекция на инспекцията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР